sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Vahingossa terveellisemmät sämpylät

Oi kuinka paljon arvontavastauksia on jo tullut! Kiitos niistä, ne lämmittävät mieltä. Ja vielä ehtii toki hyvin osallistua, siis täällä.

Kiireettömän sunnuntaiaamun kunniaksi päätin leipoa sämpylöitä. Olin jemmannut hieman tuoretta, ryöpättyä pinaattia taikinaa varten. (Yleensä lisään taikinaan porkkanaraastetta.)

Aloin tehdä taikinaa ja heittelin sekaan kaikenlaisia kaapista löytyviä jauhoja ja leseitä: grahamjauhoja, kaurahiutaleita, vehnäleseitä, spelttijauhoja jne. Aikomukseni oli lisätä lopuksi vehnäjauhoja ja saada sillä vähän sitkoa taikinaan.

Mutta eihän meillä ollutkaan kaapissa vehnäjauhoja! Meinasi iskeä paniikki ja tulla tenkkapoo. Kaupat eivät olleet vielä auki, joten ei auttanut kuin jättää taikina aika löysäksi, nostaa se kohoamaan ja pistää peukalot pystyyn.Omaksikin hämmästyksekseni sämpylöistä tuli lopulta hyviä. Asuintoverin mielestä jopa "ehkä vähän tavallista parempia". Tiedä sitten totuutta, mutta suoraan uunista otettuna ne maistuivat.Tarjoilin niitä aamukahvin ja soijajugurttiin tehdyn smoothien kanssa, johon tuli mansikoita, punaherukoita, tölkki ananaspaloja mehuineen ja lisäksi hieman auringonkukansiemeniä ja vehnäleseitä.

Nyt on hyvä lähteä maha täynnä juhlistamaan blogia ja kerhoa. Tästä retkestä lisää varmastikin myöhemmin!

3 kommenttia:

 1. heh, mun käsitystä kiireettömästä aamusta ei oikein vastaa se, että tuoreista sämpyöistä ollaan blogaamassa jo yheksän pintaan... mahtavaa tarmokkuutta! ja sämpylät näyttävät hyviltä. aika kiva yllätys, että onnistuvat noin hyvin ilman vehnäjauhoja!

  VastaaPoista
 2. No ei hullumpi vahinko! Kuulostavat hyviltä ja ihanat kuvat, tuli ihan tuoreen sämpyn tuoksu nenään.

  VastaaPoista
 3. Heh, kissat taisivat mut herättää aika ajoissa. En edes tajunnut, et kello on ollut noin vähän. Ehkä bloggerin kello näyttää mitä sattuu..? (Jotain tässä nyt täytyy puolustukseksi keksiä!)

  Jytis, kuvissa sämpylät näyttävät ihan kalpeilta. Kyllä mä ne silti paistoin ja livenä niissä on enemmän väriäkin. Oon silti sitä mieltä, että kyllä sitä vehnäjauhoa tulis edes vähän olla. Jotenkin turhan ärtsykkä sämpylä muuten.

  VastaaPoista