perjantai 3. syyskuuta 2010

Isot ja pienet

Villasukat! Ulkona on yhdeksän astetta ja tihuuttaa vettä, taloyhtiö on laittanut lämmityksen päälle ja kynttilät on kaivettu kesäsäilöstään. Villasukat on luonteva seuraava askel matkalla kohti talvea. Otinkin kaikki villasukkani esille eteiseen koriin, josta ne voi napata jalkaan heti kengät riisuttuaan. Onko ihanampaa!

Uusin villasukkaparini valmistui tässä ihan vastikään. Olen sen kyllä aloittanut jo kauan kauan sitten, mutta teknisistä syistä johtuen purkanut aika monta kertaa, haudannut lankalaatikon pohjalle, ottanut uudestaan esille, hylännyt, aloittanut, purkanut ja sitä rataa. Kun kun nimittäin. Niin siis tämä Noro. Kaikkien mielestä se on ihkulankaa. Mutta miten minä en saa siitä mitään järkevää aikaiseksi?

No, totta puhuen, oli syytä neulojassakin (tai lähinnä juurikin neulojassa). Töpeksin kantapään kanssa neuloessani sen verran, että siitä tuli tosi ruma. Ei mennä teknisiin yksityiskohtiin, uskokaa vaan että ruma on. Mutta kun tuosta langasta piti tulla (ja kaikilla muilla on kuvien mukaan tullutkin) ihania raitayhdistelmiä ihan tuosta vaan. Ei tullut! Tuli koiranoksennusta. Välillä kaunista kelta-sinistä (tms) raitaa, sitten perään harmaanruskeanvihreä mössösotku. Kavalaa. Jos purki ja aloitti alusta eri kohdista värijuoksua, niin eiköhän vaan taas kohta tullut koiranoksennusta. Pah!

No, jotenkin tästäkin elämän kolhusta selvittiin ja järjellä prosessia ohjaten neuloin sukat loppuun mahdollisesta oksennusväristä huolimatta (eikä sitä valmiisiin sukkiin sitten lopulta tullutkaan). Vähän sekavia tunteita nämä vieläkin herättävät, mutta kyllä niitä nyt lämpimikseen jalassa pitää. Eivätkä ne enää näytä edes pahalta. Tarinan opetus voisi olla vaikka että joskus perfektionismi on ihan hyvä asia, mutta ei siinä vaiheessa kun aloittaa samaa sukkaa viidettä kertaa.

IMG_6018
Malli: summamutikassa, ruma tuli
Lanka: Noro Kureyon Sock, väri 164
Puikot: 2.5 mm

Sitten toiset, pienet ja sievät. Ihkulangasta nämäkin, tosin tästä minäkin tykkäsin. Suuntasin nämä yhdelle ihkulle nelikuukautiselle söpölle, vähän ne olivat vielä isot mutta eiköhän se jalka suurene talven kuluessa.

IMG_1753
Malli: summamutikassa, hyvä tuli
Lanka: KPPPM, väri P142L
Puikot: 2.5 mm

8 kommenttia:

 1. hop.

  mä en oo ikinä ostanut Noron lankoja. pidän niistä kovasti teoriassa, ja vyyhdeissä, mutta ... pakko sanoa, nuo sun sukat on ensimmäiset Norosta tehdyt vaatteet, joista pidän.

  sitäpaitsi siitä tulee ikävä vatsatautimielleyhtymä. ahem. i'll get me coat.

  VastaaPoista
 2. No mutta! Meillä on ehkä eri käsitys oksennusvärityksestä, mutta mun mielestä tuo Noro on vallan kaukana siitä. Sanot mitä sanot, sukat on hyvät ja just passelit.

  Haluan myös syyssukat, koska niitä todellakin jo tarvitsee. Ongelmani on kuitenkin seuravanalainen: olen edelleen langanostolakossa, eikä sopivaa sukkalankaa ole varastossa. On vaan vanhoja seiskaveikkoja sen seitsemässä sateenkaaren värissä, mutta en halua niistä sukkia! (Mitä himputtia mä niistä ylipäätään teen?!)

  Noista vauvasukista piti sanoa, että asiaa sen kummemmin tuntematta malli näyttää toimivalta. Kaverini sanoi, ettei viuhtovilla vauvoilla meinaa pysyä mitkään töppöset jalassa, mutta noissapa onkin resoria sopivissa kohdissa.

  Jos se äippä tänne eksyy, niin vois vaikka kommentoida!

  VastaaPoista
 3. P.S. Olen tehnyt kaksi Noro-huivia, joista toista en ole käyttänyt ehkä kertaakaan, mutta toista sentään ahkerammin. Se eka lanka oli liian paksua.

  VastaaPoista
 4. liina, mä mutisen aina mielessäni "koiranoksennus" kun laitan nää sukat jalkaan. vaikka tässä viimeisessä versiossa sitä efektiä ei tosiaan oikeastaan edes ole. mutta koiranoksennussukkina ne tunnetaan täältä ikuisuuteen.

  hertta, sun pitää dumpata sun seiskaveikat jonnekin. eihän siitä mitään tuu ettei saa lankaa ostaa vaikka tartteis uudet sukat!

  vauvasukista: joo, resorit laitoin strategisesti tärkeisiin kohtiin, koskapa sukkien tuleva käyttäjä on kova potkimaan sukkia jalastaan. harkitsin myös tätä ohjetta, joka näyttää aika pätevältä viuhvauhvauvoillekin.

  VastaaPoista
 5. ihan hyvät sukat! varttaki on kerranki riittävästi.

  hertta, mulla on tosi kova idea: virkkaa jämälangoista isoäidinneliöitä!

  VastaaPoista
 6. pau sydän isoaäidinneliöpeitto.

  VastaaPoista
 7. No kieltämättä mulla on käynyt sellaisen peiton virkkaaminen mielessä!

  VastaaPoista
 8. Se raitalankojen paljonhehkutettu "helppous" tosiaan karisee aika lailla siinä vaiheessa kun käy ilmi, että tarvii kaikki järjen voimansa siedettävän lopputuloksen laskelmoimiseen... Vaan lopputuloksesi on tosi hieno!

  Vauvansukat on myös mageet! Oon nähnyt noita linkin takana olevan mallin mukaan neulottuja blogeissa, mutta tykkään jotenkin enemmän tuosta sun versiosta, yksinkertaisempi ehkä tai jotain.

  VastaaPoista