lauantai 29. joulukuuta 2012

Jämäriisivanukas

IMG_9643

Koko joulun hyllyn nurkalla pönöttäneen suklaapukin kulissit alkaa rapistumaan. Täytynee uskoa että joulu alkaa olla takana päin. Toivottavasti se oli rauhallinen tai remuisa, ihan toiveidenne mukaan! Itse en muista oikein että mitä olen tehnyt, ei johdu mistään päihdeaktiviteetista vaan siitä että en varmaankaan ole tehnyt juuri mitään. Oikein on ollut mukavaa.

Olen pikkuhiljaa kaivellut jääkaapista erilaisten jouluruokien ainesosien jämiä ja yrittänyt yhdistellä niistä jotain syötävää. Viikon ajan on pärjännyt tällä menetelmällä - selvästi aivan turhaan tulee käytyä arkena kaupassa lähes joka päivä! Tämän päiväinen jälkiruoka syntyi K niinkuin Koti -blogista muistellun riisivanukkaan perillisenä - ei suoraan vanukkaaksi keitettynä niinkuin alkuperäisessä ohjeessa vaan jämistä yhdisteltynä.

IMG_9642

Jämäriisivanukas

n. 1 dl kermaa
1/2 prk tuorejuustoa
n. 1 dl tomusokeria
n. 3 dl riisipuuroa
1 limen raastettu kuori
0.5 tl vaniljajauhetta

Vispilöi kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto, sihdattu tomusokeri, vaniljajauhe ja limen kuoriraaste. Lusikoi mukaan riisipuuro ja sekoita. Nams.

(Tägään tämän vegaaniseksi, ymmärtänette tällöin käyttää vegaanisia ainesosia. Hyvin toimii, testattu juttu.)

8 kommenttia:

  1. Juu joulu alkaa olla takana päin. Vielä tuossa tuo luukku 24 komeilee, mutta vaihdetaan se viimeistään ylihuomenna, kun palataan kotiin ja arkilogon ääreen.

    Ainakin tammikuun - ja miksei koko vuodenkin tavoite voisi olla: tee jämäruokaa. Käy harvemmin kaupassa, isompia annoksia ja ruokaa säästöön. Valitettavasti meillä biojäteastia täytyy aika nopsaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin mietin että pitäiskö laittaa ihan joku uudenvuodenlupaus harkintaan: että kävis kaupassa vaikka vaan kaksi kertaa viikossa, tai kerran, ja yrittäis suunnitella ruoat sen mukaisesti. Mutta mun ongelmana on se, että vaikka miten suunnittelen viikon ruokalistan valmiiksi, niin töiden jälkeen kun pitäis alkaa toteuttaa kokkailuja sorrun jättämään kokkailun väliin jolloin koko homma (ja ruoatkin kohta) on sitten pilalla. Jotain tarttis keksiä että jaksais kokkailla viikollakin kunnolla.

      Poista
  2. Kuulostaa herkulliselta, varsinkin kun limeä on mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lime kyllä kruunaa jälkkärin kuin jälkkärin, toimii hyvin myös tässä!

      Poista
  3. Oijoi. Toi tuorejuusto on kans veikeä lisä! Mä en vaan ikinä tee riisipuuroa (kuin jouluisin) niin varsinaista jämäpuuroa ei löydy. Saiskohan kaurapuurostakin jotenkin yhtä deluxe-version?

    VastaaPoista
  4. Hyvä idea! Teille on tunnustus blogissamme: http://aikakivoja.blogspot.fi/2013/01/tunnustuksia-osa-6.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Teillä on kiva blogi, käväisin sielläkin kiittelemässä.

      Poista