tiistai 18. joulukuuta 2012

Joulukalenterin luukku 18: Kyssäkaalisalaatti


Otetaas yksi raikas salaatti tähän väliin. Kesällä coleslaw-kaalisalaatin mahtavuutta hehkutettiin täällä blogissa pariinkin kertaan. Ja siksi innostuinkin kun bongasin tämän saman henkisen kyssäkaalisalaatin ohjeen Kauhaa ja rakkautta -blogista. Ja samalla tajusin etten ehkä koskaan aiemmin ollut ostanut kyssäkaalia. No onneksi tuli tämä vääryys korjattua, ihana uusi tuttavuus. Ja täydellinen talvisalaatti!

Raikas kyssäkaalisalaatti (4-6 annosta)

1 kyssäkaali (n. 500 g)
(1 hapokas vihreä omena)
1 dl kermaviiliä, voi laittaa enemmänkin (rasvaa 10 %)
puolikkaan sitruunan mehu
0,5 tl dijonsinappia
suolaa
mustapippuria


Kuori ja raasta kyssäkaali (sekä omena). Puristele raasteesta käsin nestettä pois. Sekoita keskenään kyssäkaali (ja omena), kermaviili, sitruunamehu ja sinappi. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Ulkoasusta tuli mieleen tämä hajupommisalaatti, ja tajusin että salaatti sopisi myös japanilaishenkiselle aterialle (tai kippoon). Mutta myös joulupöytään. Tai välipäivien ratoksi. Hyvää on!

6 kommenttia:

  1. Kyssäkaali on suosikkejani,mutta Suomesta sitä varmaan saa vähän harvemmin kuin täällä.Olen siihen niin ihastunut että mulla on sille ihan oma tagikin blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, mun pitääkin tulla sun blogista hakemaan ideoita, kivaa!

      Poista
  2. En oo mäkään kyllä koskaan ostanut kyssäkaalia.. Lupaan ostaa jos kaupassa näen ja kokeilen tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osta, tee! Se jännästi maistuu vähän niinkun raikkaan porkkanan ja lantun sekoitukselta. Mutta nyt itseasiassa aloin miettimään kun ei ole viikon sisään tullut vastaan missään kaupassa että eikai se voi olla jo pois sesongista. Tai ehkä tääkin on kohuresepti ja tyypit ovat haalineet laarit tyhjiksi :)

      Poista
  3. minäkään en ole ikinä ostanut/syönyt kyssäkaalia. Ostin nyt alennusmyynneistä pieni suuri kaali -kirjan, nyt innoissani selailen sitä.

    VastaaPoista
  4. Aa, pitääpä tutustua tuohon opukseen, kaali-intoa vielä riittää täälläkin :)

    VastaaPoista