keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Karviais-halloumisalaatti



Kävin äidin luona muutama viikko sitten ja vietin aikaa kirsikkapuussa sekä marjapensaissa. Karviaiset olivat jääneet tänä vuonna aika pieniksi mutta maukkaita olivat. Ajattelin aluksi että teen niistä jotain jälkkäriä mutta sitten Ruokalassa tuli vastaan karviais-mozzarellasalaatin ohje. Vaikutti tosi hyvältä vaan mun teki mieli suolaisempaa juustoa joten päädyin halloumiin. Muutenkin resepti muokkaantui aika paljon matkan varrella. Vähän epäilytti että miten karviaiset salaattiin sopivat mutta pelko oli turha, hyvin!

Karviais-halloumisalaatti (kahdelle)

1 pkt halloumia
2-3 dl karviaisia
1 ruukku salaattia
rucolaa
1/2 kurkku
1/2 punasipuli

Kastike:
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunaa
1 tl hunajaa
1 tl kuivattua minttua
persiljaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Liota halloumia halutessasi vartin verran kylmässä vedessä jos haluat hieman hillitä sen suolaisuutta. Kuivaa ja pilko juusto ja paista pannulla öljyssä kauniin ruskeaksi. Sillä aikaa kokoa salaatti. Pese ja pilko salaatti, kurkku ja sipuli. Lisää lopuksi pestyt karviaiset sekä paistetut halloumit. Sekoita kastike ja kaada päälle.

6 kommenttia:

  1. No eipä kyllä heti tulis mieleen laittaa karviaisia salaattiin. Mielenkiintoista!

    VastaaPoista
  2. uskon kyllä että tää on hyvää! mua henkilökohtaisesti kiinnostais kokeilla myös mustikoita salaatissa. mansikka-aikaan tein tätä kesähömpötystä, ja oli ihan huippua!

    VastaaPoista
  3. Minäkin annoin juuri myönnytyksen makeille asioille salaatissa..ja nimenomaan halloumin kanssa! :D Ja se toimii! Tämäkin on varmasti huippuhyvää.

    VastaaPoista
  4. Juu toimi yllättävän hyvin, vähän niinkuin olisi vaikka nektariinia salaatissa, karviaisissa on musta jotenkin samantyylinen maku.

    Ja hei toi kesähömpötys onkin kiinnostanut mua, pitää testata! Ja mustikkakokeiluista kuulen myös mieluusti. Ehkä jonkun marinoidun/paistetun tofun tai pähkinäisen salaatin kanssa?

    Kermaperse, halloumi just kaipaa kyllä kyllä jotain raikasta/vähän hedelmäistä seuraksi. Seuraavaksi pitää testata sitä halloumin paistoa kookosöljyssä kun monet ovat kehuneet.

    VastaaPoista
  5. haa! meilläpä pn Jukan anopiltaan (eli mun äidiltä) noukkimia karviaisia käyttöä vailla - taidanpa nyt tietää mihin ne (osaksi) sijoittaa. kiitti!

    muita karviaisvinkkejä?

    pelkälteen tykkään syödä ne kuoren puhkomalla ja sisukset imeksimällä ;)

    VastaaPoista
  6. Merituuli, mainiota, testiin vaan!

    Tiedän just mitä tarkoitat tuolla sisusten imeksimis -tekniikalla :)

    Mutta ei oo kyllä muuta hyväksi havaittua karviaisreseptiä tähän vinkata. Mansikan kanssa olin ajatellut jotain paistosta mutta Hesarin ruokasivuilta bongatut jäädytetty pistaasi-karviaismousse sekä karviaiskastike savukalalle
    kuulostavat myös aika mielenkiintoisilta!

    VastaaPoista