maanantai 27. syyskuuta 2010

Kukkakaalisalaatti siskojen tyyliin


Haahuilin kaupassa hevi-osastolla ilman sen tarkempaa suunnitelmaa. Hetken päästä huomasin hipelöiväni kukkakaaleja ja mieleen muistui Siskot kokkaa-blogissa näkemäni ruokaisa kukkakaalisalaattiohje. Siinäpä se suunnitelma sitten oli. Ja tykkäsin lopputuloksesta! Rouskuvaa ja maukasta, omena toi salaattiin mukavan raikkauden. Pitääkin alkaa hyödyntää kukkakaalia salaateissa useammin.

Ruokaisa kukkakaalisalaatti

1 kukkakaali (n.700g)
puoli purkkia kapriksia
1 omena
kevätsipulia (käytin ruohosipulia)
2 rkl vaaleaa balsamicoa
1-2 prk kermaviiliä (mulla oli ranskankermaa)
(+ halutessa 3 keitettyä kananmunaa)

Jos käytät kananmunia, keitä ne ja jäähdytä. Pilko kukkakaali suupaloiksi ja pyörittele palat balsamicossa- Kuori ja kuutioi omenat. Mä itseasiassa raastoin omenan kun luin reseptin vähän nopeasti, hyvin toimi niinkin. Sekoita omenakuutiot, sipulinvarsisilppu ja kermaviili kukkakaaleihin. Anna maustua muutaman tunnin tai seuraavaan päivään jääkaapissa. Tarjoa halutessasi kananmunalohkojen kanssa.

Tein salaatin kanssa tofu-oliivi-kesäkurpitsapihvejä jotka eivät ihan menneet nappiin. Niistä lisää kun tuotekehittely on edennyt hieman ja rakenne on vähän, hmm, vähemmän mureneva.

2 kommenttia:

  1. Nuo tofupihvit muuten on jäähdyttyäähn paremmin koossa pysyviä.Olenkin niistä nauttinut sen jälkeen kun ovat jäähtyneet.Mutta ei mun ihan noin rikki mennyt....

    VastaaPoista
  2. Yaelian, heh joo, mutta kun ei aina malta :) Oli mulla kyllä mittasuhteetkin pielessä.

    Mutta useimmiten mössöruuat onkin parhaita, tai rumat. Pitäiskin tehdä niille oma kategoria!

    VastaaPoista