torstai 23. syyskuuta 2010

Omenasose minttuisella mascarponevaahdolla


Omenoita on tässä keittiössä piisannut tänä syksynä. Helpoin tapa niiden säilöntään on lienee soseeksi keittäminen. Siinäkin hommassa parasta on asuntoon leviävä hurmaava tuoksu, ja tietty se että saa paljon ihanaa omenasosetta! Kermaperseen blogissa on hehkuteltu minttuista mascarponevaahtoa useampaan kertaan (sopisi myös esim kookosöljyssä paistettujen omenalohkojen kanssa!) joten pakkohan sitä oli testata. Woah. Niin hyvää.

Minttuinen mascarponevaahto omenasoseella

2dl kuohukermaa
100g mascarponejuustoa
tuoretta minttua
omenasosetta
(kanelia)

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti pilkottu minttu (noin 0,5 dl) ja mascarpone joukkoon. Anna maustua jääkaapissa hetki. Tarjoile omenasoseen kanssa, päälle voi ripsaista myös vähän kanelia.

5 kommenttia:

  1. oho, totahan pitää kokeilla.

    en selvästikään ole lukenut Kermaperseen blogia tarpeeksi tarkasti. varsinainen aarreaitta!

    VastaaPoista
  2. Tämäkin maistuisi varmasti, mutta MITÄ ovat kookosöljyssä paistetut omenalohkot?! Kerro lisää!

    VastaaPoista
  3. Joo kiitos Kermaperseen, olen mascarponekoukussa minäkin..

    Hertta, siis ihan vaan pilkkoo omenan lohkoiksi ja paistelee niitä kookosöljyssä pannulla. Nopea korvike uuniomenoille, mukaan pannulle voi laittaa myös pähkinöitä tms. Oon tehnyt tätä aikoinaan myös päärynällä ja uskoisin että mikä vaan hedelmä sopii. Taivaallista kermavaahdon/jäätelön/jugurtin kanssa.

    VastaaPoista
  4. Oi, näyttää ihanalta! Pitääkin yhdistellä tätä vaahtoa useamman jutun kanssa tulevaisuudessa :P

    VastaaPoista