maanantai 15. joulukuuta 2008

Glögikakku

Jonkinlaista vegaanista "juusto"kakkua halusin kokeilla joulutunnelmiin virittäytyessä. Aika pitkälti omasta päästä syntyi tämä resepti, toki nevoja oon aikojen saatossa saanut esimerkiksi Eläinoikeusfoorumin ruokakeskusteluista. Vaikka ainekset päätyivät kulhoon aika lailla näppituntumalla, olivat sekä maku että koostumus kohdillaan. Pohjasta olisin toivonut hieman rapeampaa, ehkä keksimurut olisi voinut jättää isommiksi tai pohjaa olisi voinut esipaistaa hetkisen. Mutta muuten mainio kaakku. Ja olisi keksejä vaihtamalla helppo tehdä gluteenittomanakin!

Glögikakku

Pohja

120 g pipareita
50 g maidotonta margariinia

Murustele piparit ja nypi rasva joukkoon. Painele taikina tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte

1 pkt (300 g) pehmeää tofua
1 prk (500 g) maustamatonta soijajukurttia
2 rkl perunajauhoja
1,5 dl tomusokeria
2 tl piparkakkumaustetta

Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Kaada pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Älä anna pinnan ruskistua.

Kuorrute

2 dl glögiä
1 dl hyytelösokeria

Kiehauta glögi. Lisää sokeri ja sekoita. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä muutama minuutti. Kaada kakun päälle ja tasoita.

3 kommenttia:

  1. Ui, tosi hyvältä näyttää ja hyvä vinkki gluteenittomasta joulujälkkäristä, niitä oonkin pohtinut. Enää irtovuoka puuttuu, pitääkin ehkä vinkata pukille.

    VastaaPoista
  2. Siis miks mä en satu koskaan olemaan paikalla, kun tämmösiä herkkuja leivoskellaan...?! :)

    VastaaPoista
  3. Joo Jytis, piparit ku vaihtaa gluteenittomiin pipareihin/kekseihin niin hyvä tuloo, testattu on. Irtopohjavuoka tosin on aika välttämätön, tai en ite ainakaan keksi miten toimis ilman sitä tämän kaakun paistaminen.

    Sannaseni, suthan oli kutsuttu meille kylään viime viikonloppuna! Ehkä ois pitäny mainostaa tätä kaakkua etukäteen niin ois aikaa järjestyny, hehee...

    VastaaPoista