lauantai 20. joulukuuta 2008

Juures-vuohenjuustopaistos



1 pkt ruis-perunataikinaa
4-5 punajuurta
2 palsternakkaa
1 pieni lanttu
2 tl suolaa keitinveteen
1 pkt vuohenjuustoa
1/2 rs Italian yrtit -tuorejuustoa
1 kananmuna
1 1/2 timjamia

Tehtiin pientä iltapalaa kotosalla ja kutsuttiin Handepande syömäpuuhiin. Niinhän siinä kävi, että ruoka ei ollut ensinkään valmista sovittuun kellonaikaan mennessä, mutta mukavahan se on yhdessä kokkailla.

Huomasin ohjetta kirjoittaessani, että taidettiin laittaa koko rasia eli 200g tuorejuustoa pohjalle, mutta eipä tuo haitannut.

Punajuuret keitettiin erillään muista kasviksista värjäytymisen välttämiseksi. Taikinapohjaa esipaistettiin ensin hieman, sitten tuorejuustomunaseos levitettiin pohjalle ja päälle asetettiin kasvikset ja vuohenjuusto sopivina siivuina harmoonisessa järjestyksessä. Niin ja timjamia vielä ripsauteltiin.

Lisukkeeksi tehtiin vihreä salaatti, jossa oli kahta erilaista sallaattia, avocadoa, pinjansiemieniä ja tomaattia. Balsamicokastiketta päälle sekä hieman sitruunamehua ja mustapippuria.

2 kommenttia:

  1. Ja olisi muuten myös erinomainen joulupöydän ruoka. Todistaja todistaa, että kaikki santsasi, niin oli hyvää. Ohje taisi olla Ruoka-Pirkasta, vai mikä se K-kaupan ilmaisruokalehti onkaan?

    VastaaPoista
  2. Kysyisin vielä, että kuinka kauan pidetään uunissa ja millaisissa lämpötiloissa?

    VastaaPoista